Sea of Sin
Sea Of Sin

 
Kapcsolatok / Contacts
 
Useless-girl
 
Slipknot (ENG)
 
Trivium (ENG)
 
Adam Lambert
 
30 Seconds To Mars (ENG)
 
PLACEBO (ENG)
 
DM Fanfictions (ENG)
 
Thor (ENG)
 
Bi/Lesbian/Gay stories (ENG)
 
WrongSideOfTown - The Voice
WrongSideOfTown - The Voice : 17. fejezet

17. fejezet

  2010.05.20. 14:59


17. fejezet

 

Először is berakott egy kis zenét – a „Playing the angel” albumot választotta, és mindjárt énekelni is kezdte az „A pain that I’m used to”-t, ahogy átöltözött farmerba és pólóba.

Nyolc körül még mindig nem kapott semmi hírt Dave felől, amit furcsának talált, de inkább öntött magának még egy pohár szicíliai vörösbort és folytatta a lasagne készítését. Kilenc körül azonban az étel már száraznak és ropogósnak tűnt a tetején, és az üveg bor is eltűnt már – két pohár a szószban, négy Carlában. Mivel üres gyomorra itta, elég bizonytalanul állt fel a kanapéról, hogy lekapcsolja a sütőt. Nem akarta Dave-et telefonon keresztül zaklatni – hogy nézett volna már az ki? Bekapcsolta a TV-t és egyik csatornáról a másikra váltogatott, míg egy fekete-fehér filmen hagyta az Arte csatornán. Ekkor hallotta meg a kulcsokat a zárban…

- Vártam rád… - jegyezte meg nemtörődöm stílusban, mikor meglátta Dave árnyékát a falon s lassan megfordult, hogy láthassa a tulajdonosát is.

- Sajnálom, édes, de… Carla, te ittál? – kérdezte félig komolyan, félig mosolyogva, ahogy levette a farmerkabátját és odasétált hozzá.

- Igen, mivel ollllyan sokáig kellett rád várnom… Úgyhogy valamit csinálnom kellett főzés után – vont vállat megfogva Dave kezét, ahogy felnézett rá.

- Édesem, nagyon zsúfolt napom volt ma. De hidd el, hogy állandóan rád gondoltam, meg arra, hogy végre hazaérhessek… Ahh, te butus lány… - tette hozzá egy kis mosollyal - Szóval… van valami ennivaló? Mit főztél? – simogatta meg finoman Carla arcát.

- Lasagne-t… de már kihűlt és olyan kemény, mint a kő… Jobban teszed, ha megcsókolsz, ha akarsz valamit… - de nem tudta befejezni a mondatát, mert Dave már le is hajolt hozzá, hogy hevesen megcsókolja.

Dave még mindig mosolyogott, mert Carla megint finoman becsiccsentett, de folytatta vágyakozó csókját. Hihetetlen volt, hogy megint megkívánta. De korgó gyomrának most nagyobb szüksége volt némi ételre. Mikor visszahúzódott, hallotta, hogy Carla kiböki a kérdést:

- Lesz valaha is egy közös kisbabánk?

Megrökönyödve nézett le rá, majd óvatosan válaszolt: - Miért kérded ezt? Úgy értem pont most?

Carla nem tudta mit válaszoljon, és el kellett gondolkodnia rajta. Kerülte a férfi tekintetét és kiment a konyhába, hogy egy szükségtelenül nagy adag hideg lasagne-t és salátát szedjen Dave tányérjára, amit oda is vitt az ebédlőasztalhoz, majd visszament, hogy magának is szedjen egy kis adagot, amivel szintén visszasétált az asztalhoz és leült. Villája az étele fölött időzött, ahogy a könyökeire támaszkodva bámulta a tányérját. Dave érezte a feszültséget a levegőben, amitől mosolya elhalványult.

- Carla… ez nagy dolog… ööö… ugye ez nem egy igen vagy nem kérdés, baby?

Carla felnézett, hogy találkozhasson a tekintetük, mely beszédes volt, meg se kellett szólalnia. Dave tényleg nem tudta mit mondhatna, de a maga felkészületlen módján próbált szeretően és bíztatóan ránézni. Átnyúlva az asztalon kezébe fogta Carla szabad balját.

- Figyelj, ezen gondolkodhatunk később is. Miért ne? Talán hamarosan. Nem tudom… Tudod, hogy szeretem a gyerekeket, úgyhogy ez a beszélgetéssel kezdjük el a témát, jó? De tényleg szeretném tudni, hogy miért pont ma merült fel benned ez a kérdést. Meg kell próbálnod elmondani nekem az okát, mon amour. Kérlek – szorította meg a kezét.

Carla felsóhajtott, és igyekezett úgy tenni, ahogy kérte: - Csak arról van szó, hogy… tudod, áthívtad Vérot, hogy velem legyen ma… Nos ma délután miután vásárolni mentünk, elfáradt, mert… mert… - és ennél a pontnál szemei megteltek könnyeivel -… Véro kisbabát vár, Dave.

- Igen. Ez remek hír, és tudom, hogy ma mondta el neked.

- Igen, még mielőtt elmondta volna Justinnak, de most már ő is biztosan tudja.

- Akkor Véro boldog? Tervezett volt?

- Oh igen, nagyon is. Már hat hónapja próbálkoztak. Valamikor jövő héten meg fognak hívni minket vacsorára, hogy megünnepeljük a dolgot – hajtotta le a fejét és villájával a tányérja szélére tolt egy falatot.

Dave úgy érezte, nem vallana jó modorra, ha most el kezdene enni, úgyhogy inkább csak éhesen a tányérjára sóhajtott mielőtt folytatta volna: - Ezért elgondolkoztál rajta, hogy meg fog-e ez valaha is történni velünk, igaz?

- Mmm-hmm – jött a fojtott válasz egy biccentés kíséretében.

- Nos, miért ne? De talán nem most rögtön, talán pár hónap múlva. Sokat jelentene neked, szívem? Hogy lenne egy közös gyerekünk?

- Igen, de tudod neked is akarnod kell. Semmi értelme nem lenne, ha csak azért mondanál rá igent, mert azt gondolnád, hogy ezt akarom hallani. A te gyereked is lenne, ha eljutunk egyszer oda egyáltalán, hisz már egyikünk sem olyan fiatal…

- Figyelj Carla, most találkozott az életünk, és talán már túl késő, hogy közösen legyen gyerekünk, de ezt nem tudhatjuk, míg nem próbáljuk meg. De mindenekfelett a legfontosabb, hogy megtaláltuk egymást. Ez sokkal fontosabb, mit egy esetleges közös gyerek.

- De könnyű neked ezt mondani, neked már vannak gyerekeid!

- Oké, figyelj… igazad van… Ha ez ennyire fontos neked, akkor meg fogom próbálni, de arra akarok rávilágítani, hogy ha nem fog megtörténni, nekem nem fog hiányozni, mert én téged akarlak. Érted, mit mondok? És ha már a gyerekekről beszélünk, szeretném, ha hamarosan találkoznál az enyémekkel. Szeretnéd te is?

- Tényleg? A kis Stelláddal és a fiúkkal? – mosolyodott el először az este folyamán.

- Nos, a fiúkat még nem tudom, azt hiszem, kicsit trükkösebb lesz velük összeszervezni egy-egy találkát – mosolyodott el Dave is idegesen, és le merészelt vágni egy darabot a lasagne-ból a villájával.

Carla magához tért és rájött, hogy Dave biztosan éhes és bocsánatot kért, amiért rögtön letámadta az egymillió dolláros kérdésével, amit belépett az ajtón. Úgy döntött, hogy egyedül hagyja, hogy nyugodtan ehessen. Felkelt és odament Dave-hez, hogy megcsókolja, mondván, hogy már nem igazán éhes, és miután kibontott neki egy üveg bort, elvonult, hogy vegyen egy fürdőt. Dave a hideg lasagne-jára meredt és kis falatokat eszegetett, hogy lenyugtassa gyomrát, miközben azon járt az esze, amit az előbb mondott Carlának. Elmosolyodott – még egy gyerek csodálatos lenne – igaz ugyan, hogy most, hogy már öregebb, kicsit nehezebb lenne felnevelni, de Carlája magán kívül lenne a boldogságtól, és tudta, hogy csodás anya lenne belőle.

Hirtelen nagyon hiányolni kezdte a kislányát és úgy döntött, fenn marad, míg Rosie hazaér és felhívhatja. Számításba véve az időeltolódást ez azt jelentette, hogy tizenegyig fenn kell maradnia. Evett egy kis salátát is, majd elmosta a tányérokat és a poharakat, mielőtt rendbe rakta volna a konyhát. Leült Carla helyére a kanapéra, és bele-belenézett különféle műsorokba, egy darabig nem tudva szabadulni a témától, amiről beszélgettek, de aztán a figyelmét megragadta egy dokumentumfilm a klímaváltozásokról, és gondolatai ismét Rosie és a fiai felé irányultak, illetve hogy milyen világot fognak örökölni az ő generációjától. Teljesen elmélyedt a lesújtó tényekben, amiket közöltek a riporterek, valamint a lélegzetelállító sarki képektől – így gyorsabban telt az idő, és felpillantva Carla órájára a konyha falán elmosolyodva nyúlt a telefonjáért. A New York-i számát tárcsázta – furcsa volt arra gondolnia, hogy azt a helyet már nem nevezi az otthonának…

Egy fáradt kis hang szólt a kagylóba: - Halló?

- Szia kicsim! Hogy van a kedvenc kis Rosie-m? Hazaértél az iskolából, édesem? – mosolyodott el Dave, ahogy hallotta lányát levegő után kapni, s tudta, hogy milyen boldog lett az apja hangjától.

Elbeszélgettek az iskoláról, a tornáról, Rosie barátairól és Dave érezte, hogy egy gombóc nőtt a torkába. Hiányzott neki Rosie! Hogyan lesz képes erre? Csak az iskolai szünetekben láthatja? Vagy Carla eljönne vele New Yorkba? Az azt jelentené a számára, hogy itt kell hagynia a barátait és a szüleit Európában…

- Apu, ott vagy még? – Dave rájött, hogy gondolatai elkalandoztak és nem válaszolt a lánya kérdésére, úgyhogy megkérte, hogy ismételje meg. – Mikor jössz haza, apu? – és ezt még nehezebb volt hallania. Az otthon most már itt volt neki, Carlával. Megkérte Jent, hogy még ne mondjon semmit Rosie-nak, csak hogy promóciós körúton van Európában.

- Hamarosan, kiscsillagom, amilyen hamar csak tudok. Jó? Most légyszi add anyut egy pillanatra. – Tudta, hogy nem teheti le anélkül, hogy ne beszélt volna Jennel. Nyelt egyet és figyelte Jen hangját.

- Hogy vagy? – kérdezte a nő semleges hangszínnel, valószínűleg Rosie miatt.

- Jól. Néha furcsa érzés, de gondolom ez természetes a körülményekhez…

- Mikor jössz vissza meglátogatni Rosie-t? Megérdemelne egy pontos dátumot.

- Tudom, és majd ennek a hétnek a végén tudok konkrétabbat mondani. Rendben? Sok minden köt most ide és…

- Figyelj rám – Rosie valószínűleg elhagyta a szobát, mivel Jen hangja megkeményedett – Szólj nekem mielőtt beteszed ide a lábad, értetted? Nem akarom, hogy megint elszomorodjon, mint az elmúlt pár napban, mikor a költöztetők elvitték a cuccaidat.

- Értettem. Sajnálom hogy ezt végig kellett nézned vele. Figyelj, amit lefoglaltam egy repülőjegyet, felhívlak, oké?

- Remek, addig is…

- Beszélhetnék még…?

Klikk: a vonal elhallgatott mielőtt megkérhette volna, hogy adja vissza Rosie-nak, hogy küldhessen egy puszit neki. „Majd legközelebb” – mondta magának. Nehéz volt a szíve – nehezebb, mint korábban – és lassan mélyen elszomorodott. Sosem volt jó a személyes problémák megoldásában, amit tudott az az volt, hogy már nem szereti a feleségét és hogy nagyon hiányoznak neki a gyerekei. Gondolta egy hosszú séta a hideg levegőn jót fog tenni neki. Az majd segít neki eldönteni, hogy mi lenne a legjobb dolog, amit tehetne ebben a helyzetben. Felvette fekete bőrkabátját, beugrott a konyhába és írt egy cetlit Carlának, amin tudatta, hogy elment sétálni. Kedvese már lefeküdt aludni, ő pedig nem akarta zavarni.

 

Lesétálva a lépcsőn egy udvarias „jó estétet” kívánt Damiennek az ajtónál mielőtt kilépett volna az utcára. Kényelmes tempóban haladt, és úgy döntött, hogy afelé a park felé veszi útját, ahol egyszer bőrré ázott és megfázott. Szélcsendes, meleg kora nyári este volt, és még vékony bőrdzsekiét is melegnek érezte. Le is vette és átvetette a vállán a park felé tartva. Amint hazaér, meg kell kérdeznie Carlát, hogy átköltözne-e vele New Yorkba, csak hogy megkönnyítsék a dolog, amíg problémák lehetnek Rosie láthatása körül – még nyolc évet kell várniuk, hogy a kislány dönthessen! Vajon mit mondana Carla? Egyszer már elszakította a gyökereit Londontól, és csak azért telepedett le Párizsban, mert itt volt az anyja. Fogalma sem volt róla, hogy mit fog válaszolni neki, és még mindig a lehetséges reakciókat képzelte el, miközben feltűnt a park kapuja előtte. Lehet, hogy briliáns ötletnek fogja tartani és teljes szívével igent fog mondani, el is gondolkodhat rajta és később is mondhat igent rá úgy, hogy nem teljes szívével bólint rá, aztán gondolkodhat rajta és mondhat nemet is, vagy rögtön el is utasíthatja a lehetőséget, hogy itt hagyja mindazt, amit itt felépített, amiért dolgozott…

Alig formálódott meg ez a gondolat a fejében, mikor Dave hirtelen egy éles ütést érzett a tarkóján. Először a térdére esett, mivel valaki erősen megütötte a térdei mögött, aztán elterült, és feje a földön koppant. Amúgy is kezdett szürkülni, de Dave számára hirtelen minden elsötétedett. Olyan sötét lett, mintha erősen összeszorította volna a szemeit, azon kívül, hogy ez nem így volt. Érezte, hogy valaki durván rángatja, de nem hallott segélykiáltást, illetve nem érezte, hogy az a valaki próbálna neki segíteni felállni. Ekkor mondták fel érzékei a szolgálatot…


Még nincs hozzászólás.
 
Bejelentkezés / Sign in
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
VENDÉGKÖNYV / GUESTBOOK

 
Slipknot (HUN)
 
Adam Lambert (HUN)
 
Placebo (HUN)
 
30 Seconds To Mars (HUN)
 
DM Fanfictions (HUN)
 
Harry Potter folytatásos (HUN)
 
Harry Potter novellák (HUN)
 
Bi/Lesbian/Gay történetek (HUN)
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!