Sea of Sin
Sea Of Sin

 
Kapcsolatok / Contacts
 
Useless-girl
 
Slipknot (ENG)
 
Trivium (ENG)
 
Adam Lambert
 
30 Seconds To Mars (ENG)
 
PLACEBO (ENG)
 
DM Fanfictions (ENG)
 
Thor (ENG)
 
Bi/Lesbian/Gay stories (ENG)
 
Mirax - Rejtett vér
Mirax - Rejtett vér : 0. fejezet - Előszó

0. fejezet - Előszó

  2005.12.20. 00:57

előszó

 

Rejtett vér

(Mirax)

Előszó

Egy cipősdobozban őrzöm az emlékeimet. Vagy legalábbis a mankót hozzájuk. Különös dolog az emlékezet. Olykor szükségünk van egy-egy furcsán ejtett, szokatlan helyen elhangzott szóra, illatra, színre, dallamra, hogy előkússzanak a múlt letűnt képei.
Nekem ez a cipősdoboz gyermekkorom kincsesládája, tele kulcsokkal az emlékezéshez. Poros kissé, a kartondoboz pereme durva rostokra szakadt, a színes fedelet nyersszínű törések szabdalják trapézokra, mint egy padlóra hullott törött tükör szilánkjai, úgy fest.
Benne hever a múltam. Itt egy üveggolyó csillan, ott egy porcelánbaba bezúzott feje mered rám festett, kék szemeivel még mindig vádlón, és van itt skatulyába zárt, elszáradt szarvasbogár, meg mezei bogáncs, régi, rozsdás kulcs, amiről már nem is tudom, mit nyitott hajdanán. És képek. Akadnak szakadtak, csonkák, melyekről letéptem egy-egy arcot, ha nem kedveltem a gazdáját, izgő-mozgó alakokkal teli varázsfotók, és van itt egy hevenyészve félbehajtott, sebtében kivágott-kitépett kép is. Egy réges-régi újság lapjairól lett megmentve ide, az én örökkévalóságomba, a kép mellett körben a cikk betűi tolakodón, befejezetlenül, szemrehányóan sorakoznak egymás alatt. A kép maga fekete-fehér muglifotó, az alakok rajta a pillanat emlékét őrizve, megmerevedve állnak.
Emlékszem, mikor rejtettem az én kincsesládámba.
Szomorú év volt az. A sírásók boldogsága, más emberek bánata. A temetések évei voltak. A veszteségek évei. Haldoklott akkor a világ, és a varázslók harca átlépte világuk határát.
Nem is tudom, miért őriztem meg ezt a képet. Elnézem a két alakot: a fiatal nő különös, kesernyés mosollyal áll, a tenyerén megpihenő hópelyheket nézi, arcán, a szeme alatt, azóta sem tudom, vajon a felvétel hibája, vagy valóban könnycsepp ez a kis fehér folt - mintha hópihévé dermedt volna az is. Mellette a férfi fáradt szomorúsággal hajol a válla fölé, fekete hajába mintha ősz tincseket vonna a hóesés. Túlélők voltak ők. Ketten a megmaradtak közül. Azóta már bizonyára mindketten halottak. Sok év telt el. Túl sok év. Arc és név nélküliek. Múlt és jövő nélkül ebben a képben éltek tovább. Ott készült ez, az utolsó csatamezőn, lábuknál a halottakra vont fehér szemfedőt a hó. Április volt akkor.
Van valami sajátos varázsuk ezeknek a muglifotóknak a maguk állandóságával: ez a kép is csupa megkövesedett, örökké tartó méla szomorúság, a két ember hitetlenkedő-fájdalmas pillantása, reszkető félmosolya annyi év után is furcsa melankóliával lengi be a képet, és valamiért még most is könny szökik a szemembe. A múlt ezen elkapott, egyetlen pillanata bezárva egyetlen fekete-fehér, gyűrött fotóba mennyivel erőteljesebb, áthatóbb, mintha kiszabadulnának ebből a testtartásból, megtörve a megváltoztathatatlanság mélabúját.
Mennyit találgattam eleinte, kik lehetnek ezek, milyen múltat hagytak a hátuk mögött, és mi lett a sorsuk! Később azonban már nem akartam tudni többé, mit tettek ezelőtt s ezután, nem érdekeltek a szavak sem, melyeket váltottak egymással. Magamban kiszíneztem, kiegészítettem azt, ami hiányzott a képről.
Eszembe ötlött, a nővérem ismerte a férfit. Bájitaltant tanított a Roxfortban. Nekem nincs varázserőm, nem járhattam oda, nem ismertem őt, de a testvérem sokat mesélt róla...
Mesélt? Vagy ezeket már csak az én képzeletem szőtte hozzá? Még most is eszembe jutnak a bennem egykor megelevenedett történet képei, s mára már nem tudom szétválasztani a valóságot és az elme játékát.

Még nincs hozzászólás.
 
Bejelentkezés / Sign in
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
VENDÉGKÖNYV / GUESTBOOK

 
Slipknot (HUN)
 
Adam Lambert (HUN)
 
Placebo (HUN)
 
30 Seconds To Mars (HUN)
 
DM Fanfictions (HUN)
 
Harry Potter folytatásos (HUN)
 
Harry Potter novellák (HUN)
 
Bi/Lesbian/Gay történetek (HUN)
 

Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??