Sea of Sin
Sea Of Sin

 
Kapcsolatok / Contacts
 
Useless-girl
 
Slipknot (ENG)
 
Trivium (ENG)
 
Adam Lambert
 
30 Seconds To Mars (ENG)
 
PLACEBO (ENG)
 
DM Fanfictions (ENG)
 
Thor (ENG)
 
Bi/Lesbian/Gay stories (ENG)
 
Brigi - Vigasztalódás
Brigi - Vigasztalódás : 0. fejezet

0. fejezet

  2006.01.11. 15:40

Előszó

Vigasztalódás

 

Előszó

 

E soron kívüli, és sok tekintetben szomorú írás, illetve ennek alapötlete az után született, hogy másodjára is elolvastam a Harry Potter és a Félvér Herceg című könyvet. Semmilyen kapcsolatban nem áll más művemmel, és követni sem fogja egyetlen folytatás sem. Önálló, mégis behatárolhatatlan mű: hiszen regénynek túl rövid, novellasorozatnak pedig túl hosszú. Képkockák, epizódok egymásutánja két elrontott lélek, Perselus Piton és Lily Evans életéből.

 

Túl csapongó ahhoz, hogy a stílusát meg lehessen határozni. Jellegét tekintve leginkább a „mi lenne, ha így történt volna”-kategóriába lehetne besorolni. A könyvek tanulmányozása, különböző fórumok olvasgatása és egyéni töprengés segítségével összegyűjtöttem mindazokat a gondolatokat, apró, árulkodó jeleket, melyek akár még hihetővé is tudják tenni e történetet. Nem mondom tehát, hogy az elméletek mind az én szellemi termékemnek tekinthetők. Viszont így, összefogva világosan tükrözik a teóriákról alkotott véleményemet, illetve hozzáállásomat. Hasznosabbnak tartottam egy csokorba fűzni mindent, amit e témáról gondolok, mint végeláthatatlan diskurzusokba és troll-etetésbe bocsátkozni.

 

Mindazonáltal meg kell említenem, hogy a történet csak nagyon keveset mond el. Tudom, nem a legszimpatikusabb ezt kijelenteni. De e sorozat nem meggyőzni akar, csak elgondolkodtatni. Semmi sem került a „papírra” véletlenül: mindennek oka és célja van.

Emiatt persze összecsapottnak és hiányosnak tűnhet a történetvezetés, amiben minden vádlónak igazat kell adnom. Tényleg az. De pont ezek a lyukak azok, melyeket az olvasónak kell kitöltenie a saját gondolataival, ha úgy dönt, elfogadja a történetet, és megpróbál maga is beleolvadni a találgatásba.

 

A kiinduló helyzet, az 1960-as évek Nagy Britanniája, és a két szomszéd gyermek közelsége korántsem légből kapott. Több helyen kifejtettem, miért állja ez meg a helyét. Aki kételkedik, vagy érdeklődik, elolvashatja akár itt is. Mégis: a leghozzáértőbb és legintelligensebb fejtegetéshez a Mugglenet New Clues 6 fórumát ajánlanám, mely igazi kincsesbánya minden író és konspiráló számára.

 

Még pár szó a műről.

Mindannyian máshogy, mással vigasztalódunk. Eme írás pont arról szól, hogy szereplői miben hiszik megtalálni életük vigaszát. Hogy helyesen vagy helytelenül választanak-e, nem a mi tisztünk megítélni. A tragédiájukat mind ismerjük, tudjuk, mi történt velük. Hátha ebből az írásból kiderül, hogyan is történt minden.

Ártalmatlannak tűnhet ugyan első pillantásra, de figyelmeztetek mindenkit: nem az. Erősen korhatáros mű, szigorúan csak 18 éven felülieknek. Ugrások az időben, nézőpont-váltás, lelki tépődés (angst - szép, magyaros szóval…), durva szóhasználat, erőszak, szexualitás: ezek mind előfordulnak, gyerekek számára zavaró részletességgel. Azt gondolom, említenem sem kell, hogy utalások fedezhetők fel a hatodik kötettel kapcsolatban. Mindenki kétszer gondolja meg hát, belevág-e.

 

Ajánlom ezt az írást Mosolygó Mariettának, aki egy „szégyentelenül pajzán” művet várt tőlem - remélem, megfelel majd az elvárásainak. Továbbá ajánlom Balázs Andreának, hálám jeléül végtelen kedvességéért. Valamint Tar Mónikának, sok sikert kívánva külföldi ösztöndíjához.

 

Brigi

 

http://www.angelfire.com/falcon/brigichan/blog/index.blog?from=20051008

 

Még nincs hozzászólás.
 
Bejelentkezés / Sign in
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
VENDÉGKÖNYV / GUESTBOOK

 
Slipknot (HUN)
 
Adam Lambert (HUN)
 
Placebo (HUN)
 
30 Seconds To Mars (HUN)
 
DM Fanfictions (HUN)
 
Harry Potter folytatásos (HUN)
 
Harry Potter novellák (HUN)
 
Bi/Lesbian/Gay történetek (HUN)
 

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~