Sea of Sin
Sea Of Sin

 
Kapcsolatok / Contacts
 
Useless-girl
 
Slipknot (ENG)
 
Trivium (ENG)
 
Adam Lambert
 
30 Seconds To Mars (ENG)
 
PLACEBO (ENG)
 
DM Fanfictions (ENG)
 
Thor (ENG)
 
Bi/Lesbian/Gay stories (ENG)
 
Brigi - Vigasztalódás
Brigi - Vigasztalódás : 0. fejezet

0. fejezet

  2006.01.11. 15:40

Előszó

Vigasztalódás

 

Előszó

 

E soron kívüli, és sok tekintetben szomorú írás, illetve ennek alapötlete az után született, hogy másodjára is elolvastam a Harry Potter és a Félvér Herceg című könyvet. Semmilyen kapcsolatban nem áll más művemmel, és követni sem fogja egyetlen folytatás sem. Önálló, mégis behatárolhatatlan mű: hiszen regénynek túl rövid, novellasorozatnak pedig túl hosszú. Képkockák, epizódok egymásutánja két elrontott lélek, Perselus Piton és Lily Evans életéből.

 

Túl csapongó ahhoz, hogy a stílusát meg lehessen határozni. Jellegét tekintve leginkább a „mi lenne, ha így történt volna”-kategóriába lehetne besorolni. A könyvek tanulmányozása, különböző fórumok olvasgatása és egyéni töprengés segítségével összegyűjtöttem mindazokat a gondolatokat, apró, árulkodó jeleket, melyek akár még hihetővé is tudják tenni e történetet. Nem mondom tehát, hogy az elméletek mind az én szellemi termékemnek tekinthetők. Viszont így, összefogva világosan tükrözik a teóriákról alkotott véleményemet, illetve hozzáállásomat. Hasznosabbnak tartottam egy csokorba fűzni mindent, amit e témáról gondolok, mint végeláthatatlan diskurzusokba és troll-etetésbe bocsátkozni.

 

Mindazonáltal meg kell említenem, hogy a történet csak nagyon keveset mond el. Tudom, nem a legszimpatikusabb ezt kijelenteni. De e sorozat nem meggyőzni akar, csak elgondolkodtatni. Semmi sem került a „papírra” véletlenül: mindennek oka és célja van.

Emiatt persze összecsapottnak és hiányosnak tűnhet a történetvezetés, amiben minden vádlónak igazat kell adnom. Tényleg az. De pont ezek a lyukak azok, melyeket az olvasónak kell kitöltenie a saját gondolataival, ha úgy dönt, elfogadja a történetet, és megpróbál maga is beleolvadni a találgatásba.

 

A kiinduló helyzet, az 1960-as évek Nagy Britanniája, és a két szomszéd gyermek közelsége korántsem légből kapott. Több helyen kifejtettem, miért állja ez meg a helyét. Aki kételkedik, vagy érdeklődik, elolvashatja akár itt is. Mégis: a leghozzáértőbb és legintelligensebb fejtegetéshez a Mugglenet New Clues 6 fórumát ajánlanám, mely igazi kincsesbánya minden író és konspiráló számára.

 

Még pár szó a műről.

Mindannyian máshogy, mással vigasztalódunk. Eme írás pont arról szól, hogy szereplői miben hiszik megtalálni életük vigaszát. Hogy helyesen vagy helytelenül választanak-e, nem a mi tisztünk megítélni. A tragédiájukat mind ismerjük, tudjuk, mi történt velük. Hátha ebből az írásból kiderül, hogyan is történt minden.

Ártalmatlannak tűnhet ugyan első pillantásra, de figyelmeztetek mindenkit: nem az. Erősen korhatáros mű, szigorúan csak 18 éven felülieknek. Ugrások az időben, nézőpont-váltás, lelki tépődés (angst - szép, magyaros szóval…), durva szóhasználat, erőszak, szexualitás: ezek mind előfordulnak, gyerekek számára zavaró részletességgel. Azt gondolom, említenem sem kell, hogy utalások fedezhetők fel a hatodik kötettel kapcsolatban. Mindenki kétszer gondolja meg hát, belevág-e.

 

Ajánlom ezt az írást Mosolygó Mariettának, aki egy „szégyentelenül pajzán” művet várt tőlem - remélem, megfelel majd az elvárásainak. Továbbá ajánlom Balázs Andreának, hálám jeléül végtelen kedvességéért. Valamint Tar Mónikának, sok sikert kívánva külföldi ösztöndíjához.

 

Brigi

 

http://www.angelfire.com/falcon/brigichan/blog/index.blog?from=20051008

 

Még nincs hozzászólás.
 
Bejelentkezés / Sign in
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
VENDÉGKÖNYV / GUESTBOOK

 
Slipknot (HUN)
 
Adam Lambert (HUN)
 
Placebo (HUN)
 
30 Seconds To Mars (HUN)
 
DM Fanfictions (HUN)
 
Harry Potter folytatásos (HUN)
 
Harry Potter novellák (HUN)
 
Bi/Lesbian/Gay történetek (HUN)
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!