Sea of Sin
Sea Of Sin

 
Kapcsolatok / Contacts
 
Useless-girl
 
Slipknot (ENG)
 
Trivium (ENG)
 
Adam Lambert
 
30 Seconds To Mars (ENG)
 
PLACEBO (ENG)
 
DM Fanfictions (ENG)
 
Thor (ENG)
 
Bi/Lesbian/Gay stories (ENG)
 
Zizi - Nem mindennapi szerelem
Zizi - Nem mindennapi szerelem : 4. fejezet

4. fejezet

Kicsibogár  2006.01.14. 20:38

Egy régi jó barát

4. Fejezet - Egy régi jó barát

 

 

Másnap csalódnia kellett. Perselus a reggelinél és a fő étkezésnél sem jelent meg. Ebéd után régi barátját, Hagridot látogatta meg. A délután hamar elszállt. Sétáltak egyet a tó körül, s közben mindenféléről beszélgettek. A nap vidáman sütött, de már nem volt az a nagy kánikula, mint eddig. Érezhető volt az ősz közeledte. Lizy jól érezte magát barátja társaságában, eltekintve attól, hogy egyfolytában Piton járt a fejében. Barátja rögtön észrevette, nincs valami rendben a lánnyal.

- Mondd virágszálam, mi bánt? - kérdezte kedvesen az óriás.

- Semmi baj Hagrid, csak egy kicsit fáradt vagyok - pedig jól tudta, azért ilyen, mert fogalma sincs, hogyan engesztelje ki a bájitaltan tanárt. Hagrid azonban nem hagyta magát.

- Amíg diák voltál, mindig elmondtad, mi bánt és látom, hogy most sincs minden rendben. Vagy már úgy érzed, nem bízol öreg barátodban? – fürkészte szemével.

- Nem, nem erről van szó. Csak én sem tudom, mit érzek pontosan, és nem akarlak olyannal terhelni, amiről azt sem tudom, igaz-e valójában – vallotta be.

- Áhá. Szóval valami férfi van a dologban. Esetleg ismerem? És jóképű? Szeret Téged? Mióta ismered? Ha nem ismerem…- ekkor a lány közbevágott.

- Hagrid, higgadj le, kérlek, még azt sem tudom, én mit érzek iránta, és azt sem tudom, ő hogy érez irántam - volt a lány érve.

- Húha, ez akkor valami fontos ügy. Gondoltam, hogy valami udvarlóféle legyeskedik körülötted. Áruld el ki az? - erősködött Hagrid.

 - Kérlek szépen, majd elmondom, de előbb tisztáznom kell vele a dolgokat! - Eliza kezdett ideges lenni.

- Ugye nem Piton professzorba bonyolódtál bele? - barátja hangja nagyon komolyan csengett. Túlságosan is.

- Istenem, Hagrid jobban ismer, mint én saját magam – sóhajtott halkan Lizy.

-  Nem… bonyolódtam bele Perselusba, érzek valamit iránta, csak még én sem tudom, mit. Nem tudom eldönteni gyűlölöm-e vagy kedvelem - válaszolta.

- Perselus?! Pár napja még magázódtatok? Nem túl gyors ez egy kicsit? Mellékesen nem is egy könnyű eset a professzor - látszott, igazán aggódik a lányért.

- Nyugodj meg, kérlek. Azért tegeződünk, mert kollégák lettünk, bár kifejtette, hogy nem tart egyenrangúnak saját magával - próbálta Lizy jobb belátásra bírni barátját.

- Áh, a tipikus Piton professzori cinizmus. Még hogy nem vagytok egyenrangúak! Ne is törődj vele. Megjegyzem Charleynak igaza volt, a professzor mindig is kihívást jelentett Neked, ahogy Ő mondta. Nem hittem volna, hogy ilyen jól ismer Téged. Mindig tréfálkozott, hogy Piton és Közted lesz valami. Bár szerintem Ő mindig csak a móka miatt mondta ezt - Hagrid hangja most már valamivel nyugodtabb volt.

- Ígérd meg nekem, hogy óvatos leszel vele - az óriás nagy szemekkel nézett rá.

- Rendben Hagrid óvatos leszek, de azért mellékesen megjegyezném, hogy nem egy mumusról van szó, hanem iskolánk kicsit szeszélyes bájitaltan tanáráról –a lány huncutul mosolygott.

- Na jó, menjünk vacsorázni. Mindenesetre köszönöm, hogy elmondtad, mi bánt - legyintett az óriás.

- Hagrid, tudom, hogy megbízhatom Benned, nem ezért nem akartam elmondani, hanem mert…

- Nem vagy tisztában vele mit érzel? Nem vagy tisztában, vagy nem akarsz vele tisztában lenni? – tette fel a döntő kérdést. Lizy erre már nem válaszolt, mert épp megérkeztek a Nagyteremhez.

A vacsora eseménytelenül telt. Piton vacsorázni sem jött le, Elizabeth bánatára. Nem tudta megkeresse-e a férfit, vagy inkább hagyja megnyugodni. Ismerve temperamentumát, az utóbbi mellett döntött. A következő pár nap így telt el. A férfi nem jött le az étkezésekre, Lizyn pedig elhatalmasodott a makacssága, és nem akarta felkeresni a férfit. Egyik vacsoránál Dumbledore ezt mondta neki: - Elizabeth, ha végeztél, gyere velem az irodámba, szeretnék Veled beszélni - hangja komolyan csengett.

Amikor már az irodájában voltak, Dumbledore így szólt: - Lányom, holnap este a diákok megérkeznek, s köztük Harry is - Lizy bólintott. - Én úgy érzem, nekem kell elmondani az igazságot Harrynek, de ha Te akarod, semmi kifogásom sincs ellene – tért a lényegre.

- Nem tudom Albus, annyi mindent szeretnék neki mondani, mégis nem tudom, hol kezdjem el. És hogyan fog reagálni? Biztos mérges lesz. Az Ő helyében én is az lennék - látszódott rajta az aggodalom.

- Nyugodj meg gyermekem. Nem lesz könnyű, de Harry okos fiú, és meg fogja érteni, hogy saját érdekében…

- Albus én sem tudom elfogadni, a mai napig, hogy nem Harryvel nőhettem fel. A testvérem, és még csak nem is tud róla!!! Ebbe nem lehet beletörődni! Csak felháborodni lehet!! - Lizy érezte, hogy az elmúlt tizennégy év elfojtott bánata és haragja mind előzúdult belőle. Azt is tudta, hogy erről nem az igazgató tehet, hanem egyedül Voldemort. Ő a hibás mindenért. Megölte a szüleit, és Sirius, Harry keresztapja Azkabanba került miatta. Az ő keresztapja, legközelebbi rokona pedig nem volt más, mint Remus Lupin, akiről köztudott, hogy vérfarkas, így eleve lehetetlen volt, hogy örökbe fogadja a lányt. Akkor Dumbledore úgy döntött, Remus unokatestvéréhez küldik Lizyt, Samuel Da Melthez, egy mugli orvoshoz, aki szívesen elvállalta a lány felnevelését. Most, hogy mindez újra eszébe jutott, Eliza arcán akaratlanul is legördült egy könnycsepp. Rögtön letörölte. Nem szerette, ha bárki is gyengének gondolta.

- Elizabeth, hidd el, én sem jó kedvemből cselekedtem így, hanem a Ti biztonságotok érdekében! Tudod, hogy Voldemortnak sokkal nagyobb csábítás lett volna, ha együtt vagytok és nem akartam az életeteket kockáztatni - csitította Dumbledore.

- Igen Albus, már sokszor elmondtad. És az eszemmel tudom, hogy igazad van. De a szívem mindig is lázadt az ellen, amit tenned kellett – higgadt le lassan Lizy.

- Ez így van rendjén lányom. Harry is meg fogja érteni. Az elmúlt években átélt egyet-mást, érettebb lett - szólt az igazgató.

- Azt hiszem, az a legjobb, ha először ketten beszélünk vele. Úgy talán jobban megérti a dolgot – zárta le a témát Lizy.

- Rendben. Most viszont menj lefeküdni, holnap hosszú napunk lesz. Jó éjszakát! - búcsúzott az igazgató.

- Jó éjt Neked is Albus! – köszönt el Elizabeth majd, elindult a szobája felé.

Lizy aznap este még sokáig álmatlanul forgolódott. Tudta, öccsének nem lesz könnyű megérteni, ami történt. Remélte mégis meg fogja.

 

Még nincs hozzászólás.
 
Bejelentkezés / Sign in
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
VENDÉGKÖNYV / GUESTBOOK

 
Slipknot (HUN)
 
Adam Lambert (HUN)
 
Placebo (HUN)
 
30 Seconds To Mars (HUN)
 
DM Fanfictions (HUN)
 
Harry Potter folytatásos (HUN)
 
Harry Potter novellák (HUN)
 
Bi/Lesbian/Gay történetek (HUN)
 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!